Hriešne Krásna

Nový magazín pre ženy o kráse a trendoch

Lifestyle

Svadobné prípravy – ako na modernú svadbu

Moderná svadba je uhladená, sofistikovaná a premyslená do detailov. Trendom sú monochromatické farebné palety, veľa živých dekorácií v podobe zelene namiesto kvetov a geometrické línie. Zlaté odlesky vystriedali odtiene iných kovov, najmä medi a mosadze.

 

 

Ale poďme na to pekne po poriadku. Ak práve plánujete a premýšľate nad tým, čo všetko treba zariadiť na svadbu, alebo na tú svoju radi spomínate, určite vás zaujmú nasledujúce trendy. Je to to pravé pre vás, alebo by ste im nikdy nepodľahli? Zabavte sa spolu s nami!

 

Miesto konania

Keď si spomínate na svadby v telocvičniach, v ktorých boli vytvárané komplikované výzdoby, rýchlo na nich zabudnite. Dnes to nie je o tom, akú výzdobu dokážete vytvoriť, ale o mieste, na ktorom svadba prebieha. Moderné sú svadby pri jazere, v prírode, obrady v lese, pokojne aj za hmlistého rána, alebo v originálnych priestoroch kaštieľov a zámočkov, ktoré sú pekné už samy o sebe.

 

Horúčka predsvadobnej noci

Nech už to vnímate ako zvyk inej kultúry, alebo sa už neviete dočkať rozlúčky so slobodou, je to večer, ktorý si môžete užiť v kruhu blízkych priateľov. Pointou celého večera je zábava, doprajte si to, na čo v iné dni nemáte čas. A nezabudnite všetko podrobne dokumentovať pre tých, ktorí by si to ráno nemuseli pamätať.

Rozlúčka so slobodou
Rozlúčka so slobodou

Pripravte si aj vtipné svadobné tričko pre ženícha a pre nevestu, ktoré môžu nosiť v predpoludnie svojho veľkého dňa. Takéto drobné darčeky im budú pripomínať, že sú obklopení ľuďmi, ktorí ich naozaj dobre poznajú a majú radi.

 

Svadba ako jedinečný zážitok

Viac ako kedykoľvek predtým je svadba spojená so snahou vytvoriť pre hostí neopakovateľný okamih. Nie je to len o dobrom jedle a hravom tancovaní pri dobrej hudbe, ale o desiatkach drobných detailov, ktoré podporia súdržnosť rodiny. Dajte si, napríklad, vyrobiť rodinné tričká na fotenie, vďaka ktorým vám vo fotoalbume pribudnú fotky, na ktoré budete ešte dlhé roky spomínať. Hostia si ich budú môcť zobrať domov, ako milý darček.

 

Využite technológií

Je len málo udalostí, ktoré by boli spojené s toľkými tradíciami a zvykmi, ako je svadba. To však neznamená, že si ju nemôžete urobiť po svojom. Ak ste technicky zdatní, môžete si vytvoriť jednoduchú webovú stránku, na ktorej opíšete príbeh svojej lásky a touto cestou zároveň predstavíte online pozvánku na svadbu.

Inou možnosťou je využitie mobilnej aplikácie s návrhmi na darčeky, kde jednoducho pošlete ľuďom zoznam okruhu vhodných svadobných darov pre vás. Zabránite tak tomu, aby ste niektoré darčeky nevyužili alebo ich museli vrátiť.

 

Neobliekajte družičky do rovnakých šiat

V žiadnom prípade nekupujte družičkám rovnaké šaty, je len malá pravdepodobnosť, že sa viacerým ženám trafíte do vkusu. Ak si prajete krásne fotografie s priateľkami, vyskúšajte im navrhnúť farbu, ktorá bude ladiť s vašimi predstavami.

Družičky na svadbe
Družičky na svadbe

Nikto by sa však nemal cítiť odstrčený a posledné roky sú jednoznačne aj o inklúzii a vzájomnom prijatí. Preto ozaj moderné svadby nechávajú outfity plne v rukách všetkých hostí, aby aj takýmto spôsobom žiarila ich osobnosť. Na fotografie si radšej zvoľte vyššie spomínané tričká s potlačou, ktoré po fotografovaní poputujú do kabeliek.

 

Minimalizmus

Od svadobných pozvánok, cez minimalistické dekorácie, až k svadobným šatám – voľte čisté línie a riaďte sa heslom menej je viac. Čím menej, tým lepšie. Čím jednoduchšie, tým viac chic. Nedávajte vyniknúť vázam, ale kvetom v nich. Podobne nevoľte komplikované prestieranie a taniere, ale zaujímavé jedlo a koláčiky. Možno sa vám časom pred očami vykryštalizuje jednoduché riešenie – všetko staviť na bielu farbu. Nie je vôbec fádna, ako by ste sa mohli obávať. Všetko biele je vlastne ako plátno, na ktorom spolu s hosťami vytvoríte neopakovateľný obraz.

 

Torta s geometrickým vzorom a abstraktnými prvkami

Uistite sa, že sa v každom aspekte vášho veľkého dňa nájde moderný nádych. Platí to aj pre svadobnú tortu. Stavte na geometriu, kombináciu kontrastných farieb s bielou alebo čiernou, asymetriu a zaujímavú štruktúru krémov. Vyváženosť hravosti a elegancie je to, čo by nemalo na modernej svadbe chýbať.

 

Pohrajte sa s kokteilmi

Ak vás to zvádza k jednoduchému vystaveniu fliaš s alkoholom v štýle “nech si nalieva kto chce, čo chce”, skúste sa nad týmto krokom ešte raz zamyslieť. Je skvelé, ak si vašu svadbu hostia zapamätajú aj vďaka originálnym kokteilom. Môžete si ich sami vymyslieť, alebo to nechať na barmanoch, ale moderným prvkom by malo byť ponúknutie alkoholických aj nealkoholických miešaných nápojov, vďaka ktorým sa hostia budú cítiť ako na párty u Gatsbyho.

 

Svetlo sviečok

Ak okrem prídavného mena moderná chcete mať pri opise svojej svadby aj slovo – romantická – stavte na svetlo sviečok. Mäkkosť kvetov a hrejivé žlté svetlo spoločne aicky vytvárajú príjemné prostredie. Je iba na vás, koľko ich bude, ale ak chcete našu radu, rátajte minimálne s desiatkami sviečok.

 

Nové materiály

Nádych luxusu získate použitím menej zvyčajných materiálov. Namiesto jednorazových papierových obrúskov môžete zvoliť honosnejšie látkové. Na stole ich aranžujte do mäkkých, zaoblených tvarov namiesto zvyčajných obdĺžnikov alebo trojuholníkov. Ani menovky nemusia byť iba kúskom papiera. Využite napríklad kamene, mušle alebo koženku. Skvelým a zároveň ekologickým nápadom je napísať menovky na listy rastlín.

 

Jeden wow-efekt pre každého hosťa

U niekoho vyvolá úžas a nadšenie príchod známej kapely, ktorá urobí krátky koncert. Niekto chce ochutnať luxusné jedlo, ku ktorému sa nikdy nedostane. A niekto iný by zatlieskal svadbe v blízkosti bazéna. Naplánujte pre svojich hostí aspoň jedno extra prekvapenie, ktoré vašu svadbu odlíši od iných. Je to moderné!

obrázky: freepik

 

Redakcia

Redaktorka magazínu Hriešne Krásna. Snaží sa vám priniesť zaujímavé informácie zo sveta módy, kozmetiky, beauty či dámskeho lifestyle.