Hriešne Krásna

Nový magazín pre ženy o kráse a trendoch

KrásaVlasy

Porovnanie žehličiek na vlasy 2023

Aktualizované 4.4.2023
 
Žehličku na vlasy by sme nemali vyberať podľa farby alebo dizajnu. Má moc naše vlasy úplne vysušiť a tým zničiť. Chceme dokonale rovné alebo elegantne zvlnené účesy a nie polámané vlasy a rozštiepené končeky. Urobili sme test žehličiek na vlasy pre rok 2023 a vybrali sme tie najlepšie žehličky pre vás.

 


 

Vyberáme najlepšie žehličky na vlasy 2023

A) Pre náročné: L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 Retail

Najlepšia žehlička na vlasy
L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 Retail

Náročné zákazníčky siahnu po luxusných kúskoch, akým je pre tento rok L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 Retail. Kombinuje vysoký tlak pary a Pro-Keratin technológiu, vďaka ktorej vlasy nebudú krepovité.

Vyrovná aj tie najnepoddajnejšie kučery na hodvábne jemné a lesklé vlasy. Záleží jej na kvalite vlasov na ich povrchu i vo vnútri. Preto im poskytuje starostlivosť vysokým a plynulým prúdom pary. Pohodlná ergonomická rukoväť a ľahké telo žehličky sú iba bonusom navyše.

Jediné negatívum oproti ostatným žehličkám je trochu vyššia cena. Teplotu je možné nastaviť v rozmedzí od 180 do 210°C. Jej súčasťou je nádobka na vodu, ktorá slúži na vytváranie pary. Vlasy zaručene vyžehlí a je skvelou voľbou aj napriek tomu, že jej chýba ionizátor.

Viac o tejto žehličke >>

 

B) Keramická žehlička na vlasy: Braun ST 780

Keramická žehlička na vlasy
Braun ST 780

Na konte má stovky spokojných zákazníčok a my vieme prečo. Braun ST 780 je totiž vybavená špeciálnym senzorom, ktorý upravuje teplotu nahrievania keramických dosiek. Chráni tak vlasy pred prípadným zničením vysokým teplom.

Šetrný k vlasom je tento typ žehličky aj vďaka tomu, že sú vlasy kratší čas vystavené vysokej teplote. Tiež dokáže zmerať vlhkosť vlasov, aby tým zabránila ich vysušeniu. Má LCD displej, na ktorom si môžete uložiť až tri nastavenia teplôt, ktoré vám najviac vyhovujú.

Určite tiež oceníte to, že žehličku môžete ovládať oboma rukami bez toho, aby ste sa popálili. Jej konce sú totiž ochladzované.

Viac o tejto žehličke >>

 

C) Hit roka 2023: žehlička Remington S 9500

Žehlička na vlasy Remington
Žehlička Remington

Jednou zo skvelých možností roka 2023 je žehlička Remington S 9500. Jej kvalita spočíva v žehliacich plochách s originálnym povrchom a odleskom. Boli na ňu použité pravé perly a má výkonné keramické jadro.

Táto žehlička na vlasy sa nahreje už za 10 sekúnd, čo je pri žehličkách na vlasy nezvyčajne rýchly čas. Pri použití funkcie Boost rýchlo zvýši teplotu na najvyšší stupeň. Môžete ňou vytvoriť dokonale hladké vlasy, ale aj rôzne druhy vĺn.

Za nízku cenu (v pomere ku kvalite) dostanete aj prenosné puzdro. Univerzálna pomôcka pre ženy so všetkými typmi vlasov.

Viac o tejto žehličke >>

 

D) Najšetrnejšia: žehliaca kefa Rowenta Power Straight CF5820F0

Žehliaca kefa
Žehliaca kefa Rowenta

Najšetrnejšie vyrovnávanie vlasov dosiahnete žehliacou kefou Rowenta Power Straight CF5820F0. Pracuje rýchlo a aj pri nízkej teplote za pár minút vyžehlí strapaté a kučeravé vlasy.

Funguje pomocou štetín, ktoré vlasy zachytávajú a pomaly naťahujú. Je možné regulovať jej teplotu stálym a bezpečným spôsobom. Generátor iónov zabezpečuje, že vlasy nie sú nabité statickou elektrinou, ale pozvoľna padajú na plecia.

Viac o tejto žehličke >>

 

 

Zhrnutie – parametre pri výbere žehličky na vlasy

Ak ste si nevybrali z nášho zoznamu najlepších žehličiek na vlasy pre tento rok, pripravili sme pre vás krátky zoznam toho, na čo si treba dať najväčší pozor pri kúpe žehličky na vlasy.

  1. Zvážte materiál – keramika sa nahrieva rovnomerne, teda vlasy zbytočne nepáli a vytvára záporné ióny, ktoré neutralizujú kladné ióny vznikajúce pri trení vlasov. Rovnako funguje aj turmalín. K vlasom je šetrný aj teflón, vďaka ktorému sa nepripaľujú ani stylingové prípravky na vlasy (spreje, tužidlá a podobne). Rozhodne však nekupujte kovové žehličky, ktoré vám vlasy zničia.
  2. Môžete zvoliť teplotu – ak máte jemné vlasy, nekupujte žehličku, ktorá sa rozpáli na 230°C. Takto silné žehličky sú určené pre nepoddajné kučeravé vlasy.
  3. Dlhšia šnúra – predídete ňou nepríjemnostiam, ako je vytrhnutie šnúry zo zásuvky alebo nechcené pády žehličky.
  4. Plocha žehličky – platí, že pre jemné vlasy je vhodná užšia a pre nepoddajné vlasy zase širšia žehlička. Ak chcete okrem žehlenia vlasy aj natáčať, vyberte si žehličku, ktorá je zaoblená.

obrázky: heureka.sk, pexels.com


 

Špeciál

Špeciálny obsah na dámskom magazíne Hriešne Krásna