Čo kúpiť vysokoškoláčke na narodeniny

Na základnej škole ju možno potešili trblietavé sponky do vlasov a kabelka v tvare jednorožca. Dnes je však takmer dospelá a ocení skôr praktické darčeky. Vysokoškoláčky vo vašom okolí určite poteší niektorý z nasledujúcich tipov na narodeninové darčeky.

 

 

Nábytok do internátnej izby či na privát

V prvom samostatnom bývaní nie je nikdy miesta nazvyš, preto voľte estetický a variabilný nábytok. Odporúčame vám praktickú drevenú knihovničku, ktorá vysokoškoláčke dobre poslúži na skriptá a povinnú literatúru. Usporiada si v nej poznámky, obľúbené knihy, dôležité dokumenty, ale aj dekorácie, ktoré urobia izbu útulnejšou.

Dekoratívne škatule zase môžu schovať make-up, sladkosti alebo iné drobnosti. Drevo pôsobí hrejivo a zútulní akúkoľvek izbu.

 

Digitálny rámček na fotografie

Nič jej nepripomenie domov a priateľov viac, ako vaše spoločné fotografie. Mladí ľudia však zvyčajne nemajú veľa miesta navyše, keďže väčšinou šetria na nájme tak, že majú spolubývajúcich, alebo trávia celé mesiace na internáte. Zvoľte preto moderný kompromis – digitálny rámček. Nezaberie veľa miesta a fotografie sa v ňom v pravidelnom intervale menia.

 

Maska na spanie na oči

Ešte chvíľu ostaneme v téme spoločného bývania. Študenti sú známi svojou láskou k učeniu sa v noci… Ale buďme úprimní – aj k nočným diskotékam alebo internátnym večierkom. Maska na spanie pomôže v rôznych situáciách. Ak sa bude potrebovať vyspať, zatiaľ čo spolubývajúca bude svietiť a učiť sa, alebo ak si bude potrebovať zdriemnuť počas dňa a nabrať energiu po prebdenej noci…

Vyberajte čo najjemnejší a mierne chladivý materiál – ideálne hodváb. Vďaka tomu budú zmiernené ranné opuchy očí a zároveň funguje ako prevencia vrások.

 

Kvalitný set na profesionálnu manikúru

Takýmto darčekom ju obdarujete hneď dvakrát. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že upravené nechty patria k vizitke ženy, ktorá sa o seba stará.

Ideálnym darčekom bude UV lampa na gélové nechty. Vďaka nej si vytvorí manikúru, ktorá vydrží niekoľko týždňov a nebude si musieť lakovať nechty každý druhý deň, ako to býva s klasickými lakmi. Set doplňte o kvalitnú brúsku na gélové nechty, pomocou ktorej ich jednoducho skráti počas odrastania.

A prečo je tento darček taký praktický? Poskytuje zároveň možnosť na flexibilnú brigádu – ak sa naučí robiť zaujímavú a trvácnu manikúru, mnohé spolužiačky jej za ňu ochotne zaplatia.

 

Balíček roztomilostí, ktoré jej vytvoria pocit pohodlia

Ak má v čase svojich narodenín dôležitú skúšku, alebo práve praxuje, pošlite jej balíček plný drobností, ktorými sa môže rozmaznávať. Nemali by v ňom chýbať hrubé ponožky, obľúbený časopis alebo kniha, chutná čokoláda, čaj, káva alebo horúca čokoláda, sviečka so zaujímavou vôňou, pleťová maska a milý odkaz od vás.

Alebo zvolíte obľúbený film na DVD, pukance so zaujímavými príchuťami a minišampanské k tomu? Takto bude celý deň vedieť, že na ňu myslíte a ak aj bude zaneprázdnená, dopraje si aspoň príjemný relaxačný večer.

 

Zážitky

Určite ste sa už stretli s myšlienkou, že v mladosti si máme čo najviac užívať a zažiť rôzne nové veci, na ktoré neskôr v živote nebudeme mať čas alebo energiu. Preto každá mladá žena ocení darček v podobe zážitku šitom na mieru.

Môžete zvoliť adrenalínové zážitky ako je skok s padákom, alebo menej nebezpečné verzie, napríklad let balónom. Ale postačia aj úplne pokojné verzie – lístky do kina, do divadla, na koncert, na balet, alebo víkendový pobyt na Slovensku či v zahraničí. Wellness, spoznávacie výlety, motokáry, degustačné menu v kvalitnej reštaurácii, čokoládová masáž, someliérsky kurz, tancovanie salsy, umelecký tábor… Jednoducho máte tisíce možností.

obrázky: freepik.com