Prečo ženy tak veľmi milujú čierne členkové čižmy?

Čierna nikdy neomrzí, a to isté platí o čiernych členkových čižmách, ktoré patria k najobľúbenejším zimným kúskom už dlhé roky. Ženy tento typ obuvi doslova milujú, členkové čižmy v čiernej si totiž obúvajú na rôzne udalosti a k rôznym outfitom. Prečo sú vlastne také populárne a aké modely sú aktuálne najviac trendy?

 

 

V šatníku každej ženy sa nachádza niekoľko kúskov, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Patrí sem napríklad biela blúzka, čierne krátke šaty, zimný kožuch a, samozrejme, čierne členkové čižmy. Jasné, že aj pri čiernych čižmičkách existujú určité módne trendy, ktoré sa postupne menia, no v konečnom dôsledku dobre zvolený pár čiernych členkových čižiem obstojí aj počas niekoľkých sezón.

 

Čierne členkové čižmy sú univerzálne aj sexy

Jednoznačne najhlavnejší dôvod, prečo sú čierne členkové čižmy také populárne, je ich univerzálnosť a všestrannosť. Veľmi dobre sa kombinujú s rôznymi štýlmi oblečenia, od elegantných outfitov cez streetwear módu až po ležérny mestský štýl. To znamená, že počas chladnejšieho obdobia nepotrebujete mať skriňu plnú rôznych topánok, stačiť vám budú všestranné čierne čižmičky, ktoré využijete na každú príležitosť.

Tu nadviažeme na ďalší dôvod ich popularity, a to je pohodlie, ktoré ponúkajú. Dôležité je však vybrať si taký pár, ktorý vám perfektne sadne. Pri výbere sa preto neuponáhľajte, radšej si dajte čas a zvážte faktory ako tvar chodila, čas, ktorý strávite kráčaním čí hrúbku materiálu.

Viete o tom, že čierne členkové čižmy krásne predĺžia a zoštíhlia nohy? Presne tak, opticky budete vyzerať vyššie, čo je tiež jeden z dôvodov, prečo ženy po tejto obuvi tak často siahajú. Tento efekt vynikne najmä v kombinácii s úzkymi nohavicami či priliehavou sukňou. Nech už si ich ale obujete k akémukoľvek outfitu, určite tým nič nepokazíte, práve naopak. Čierne členkové čižmy sú zároveň nadčasové a ľahko ich prispôsobíte aktuálnej sezóne, či už je to jeseň, zima alebo jar. Preto ide o dlhodobú investíciu do vášho šatníka.

No a v neposlednom rade je výhodou čiernych členkových čižiem ich sila zmeniť celkový vizuál outfitu. Veď si to predstavte, k elegantným šatám s kvetinovým vzorom si obujete čierne čižmy s prackami a okamžite budete vyzerať ako rocková hviezda. Naopak, z ležérneho outfitu skladajúceho sa z menčestrovej sukne a svetríka sa vďaka čiernym členkovým čižmám s vysokým opätkom stane outfit, v ktorom budete vyzerať šik a žensky.

 

Trendy čierne členkové čižmy

Teraz už viete, že čierne členkové čižmy sa oplatí mať vo svojom šatníku. Pokiaľ sa ale neviete rozhodnúť, akému páru dať prednosť, poradíme vám. Veľmi trendy sú aktuálne členkové topánky v čiernej farbe na nízkom opätku, ktorý je lemovaný kovovým prúžkom. Taktiež sa nebojte výraznejších praciek či ozdobných zipsov, ktoré vyniknú.

Eleganciu do vašich outfitov zas vnesiete semišovými čižmičkami s hrubším podpätkom a okrúhlou špičkou, no nič nepokazíte ani v prípade, ak siahnete po kúsku s nízkym opätkom. Tu však myslite na to, že je dôležitá impregnácia topánky.

No a čo v prípade, ak najčastejšie nosíte športovú módu? Stavte na šnurovacie členkové topánky s výraznou podrážkou, ktorá vám pri chôdzi zároveň dodá stabilitu. Perfektné čierne členkové čižmy v rôznych štýloch a prevedeniach nájdete v kamennej či online predajni CCC. Vyberte si svoj obľúbený pár a užívajte si každý krok vo vašich nových topánkach.

zdroj: sponzorovaný článok