Hriešne Krásna

Nový magazín pre ženy o kráse a trendoch

Móda

Nosíte správnu veľkosť svojej podprsenky?

Pokrčené košíky, podvihnuté miesta na bokoch pŕs, nedržiace ramienka alebo podprsenka, ktorá sa pohne, keď sa hýbete. To sú príznaky nesprávnej veľkosti podprsenky, ktoré keď sa objavujú vo vašom prípade, znamenajú, že je potrebné zmeniť veľkosť vašej podprsenky, čo najskôr.

 

 

Podprsenky poskytujú oporu prsiam a formuje našu postavu, preto je veľmi dôležité nosiť správnu veľkosť. Ako zistiť vyhovujúcu veľkosť?

 

Obvod hrudníka

Merajte okolo trupu priamo pod prsiami, kde podprsenka má byť.Obvod podprsenky nesmie byť nad lopatkami ani pod nimi tak, že sa vám pod ním hromadí koža. Nameraný obvod (napr. 82) zaokrúhľujeme (80) a odporúčame zvoliť o jeden obvod menšiu veľkosť (75) ako sme si namerali, pretože obvod je vyrobený z pružnej látky, ktorá časom stráca na elasticite.

Veľkosť podprsenky

 

Zmerajte si veľkosť košíčkov

Okolo najvypuklejšej časti pŕs, asi na úrovni bradaviek, si namerajte veľkosť pŕs. Číslo zaokrúhlite na celé číslo. Čím je väčší obvod, tým väčšie košíčky potrebujete. Veľkosť sa však môže líšiť aj u výrobcov, u niektorej značky vám sadne 75B u niektorej 90B, preto je potrebné si to skontrolovať.

Kostice

Kostice by mali tvar prsníkov kopírovať. Keď sa do kože zarezávajú alebo lemujú tvar, nie sú vhodné.

 

Ako sa uistiť, že podprsenka sedí?

  • Zadná a predná časť hrudníka by mali byť v rovnakej výške.
  • Uistite sa, že podprsenka nie je príliš voľná. Pod obvod by sa vám mal zmestiť iba jeden prst.
  • Upravte padajúce ramienka. Najprv utiahnite obvod, potom zmenšite ramienka.
  • Vyskúšajte si podprsenku s priliehavým tričkom. Ak je vaše prsia príliš vidno alebo odstávajú, nemáte správnu veľkosť.
  • Ak potrebujete o jeden košíček menšiu veľkosť, zvýšte veľkosť obvodu. Napríklad 75B je pre vás príliš veľké, zmeňte na 80A.

obrázky: pexels.com

 

Redakcia

Redaktorka magazínu Hriešne Krásna. Snaží sa vám priniesť zaujímavé informácie zo sveta módy, kozmetiky, beauty či dámskeho lifestyle.